top of page
Image by Manuel Nägeli

Profesjonelle Medlemmer

Profesjonelle medlemmer

 

​

​

​

Klassisk harpe

Anchor 1

Giselle Boeters

Giselle Boeters er soloharpist i Stavanger symfoniorkester. Hun har tidligere hatt samme stilling i Minas Gerais filharmoniske orkester i Belo Horizonte i Brasil. Giselle har også ofte gjestet Staatskapelle Berlin, NDR Elbphilarmonie-orkester, München-filharmonien og Concertgebouw-orkesteret. Giselle er opprinnelig fra Nederland og har studert ved konservatoriet i Amsterdam og ved Hanns Eisler-musikkhøgskolen i Berlin, hvor hun ble uteksaminert med høyeste karakter og utmerkelse. Etter endt utdanning var Giselle medlem av orkesterakademiet ved Staatskapelle Berlin i to år.

 

Hun har vært solist med Amsterdam-konservatoriets symfoniorkester, Nederlands ungdomssymfoniorkester, Brandenburger Symphoniker, Taipei Symphony Orchestra og Minas Gerais filharmoniske orkester.

 

Giselle er også lidenskapelig opptatt av å dele den verdifulle kunnskapen sin med studenter. Hun har undervist ved Carl Philipp Emanuel musikkgymnas i Berlin og musikkhøgskolen i Lübeck. Etter at hun flyttet til Stavanger i 2019 har hun undervist ved Stavanger kulturskole og på nett. Hun har nett-studenter i Europa, Brasil og USA

Giselle Boeters - foto RafaelMotta_0001.
_MG_9085-3.jpg

Delphine Constantin-Reznik

Pedalharpist

 

Solist, kammermusiker, orkesterharpist og harpelærer.

 

Soloharpist i Norrköping symfoniorkester (Sverige) siden 2008

 

Grunnlegger og kunstnerisk leder for Pratté internasjonale harpefestival og harpekonkurranse

 

Harpelærer ved Lunnevads folkehøyskole i Linköping

 

Biografi, medier og konserter finner du på hjemmesiden hennes:

https://delphineconstantinharpist.com/

 

Foto: Nikolaj Lund

Birgitte Volan Håvik

Birgitte Volan Håvik er soloharpist i Oslo-filharmonien, hvor hun har vært ansatt siden 2008. 

​

Ved siden av arbeidet i filharmonien har hun de siste årene opptrådt ved kammermusikkfestivaler og konsertserier i Norge, og harpefestivaler i Finland, Sverige og Hong Kong. Birgitte har også vært solist med filharmonien flere ganger. Sist var i oktober 2020, da hun spilte Debussys danser for harpe og strykere med strykerne fra filharmonien og orkesterets sjefdirigent Klaus Mäkelä.

​

De siste årene har hun også undervist unge orkesterharpister for Norsk ungdomssymfoniorkester og Ung filharmoni i Norge, og i 2016 for Orchestra of the Americas, og vært konsulent ved harpeprøvespill i Norge og Danmark.

​

Birgitte er en av mange norske harpister som startet utdannelsen sin ved kulturskolen i Trondheim i klassen til Willy Postma. Hun studerte videre med Willy Postma ved Norges musikkhøgskole og som Erasmus-student ved CNSMD Lyon med Fabrice Pierre. 

​

Birgitte har spilt inn Mozarts konsert for fløyte, harpe og orkester sammen med Per Flemström og filharmonien for LaWo Classics. Du kan også høre henne på innspillinger med blant annet Tine Thing Helseth, kontratenor Daniel Sæther og Det norske kammerorkester, i tillegg til mange innspillinger med Oslo-filharmonien.

​

Contact here for performance bookings.

 

Photo Credit :  Lars Bryngelsson

​

060614_irenelislien_4317_bw.jpg

Runi Wold Kristiansen

Runi er bosatt på Sætre i Asker på en vakker halvøy midt i Oslofjorden. 
​

 

Hun har musikkutdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole. Hun har eget firma og arbeider som freelance harpist, kulturformidler og underviser på harpe i kulturskolen i Oslo og Kongsberg. 

 

Runi trives best med å bruke harpen som soloinstrument og i kammermusikalske sammenhenger. Hun har hatt en rekke kirkekonserter, institusjonskonserter, spilleoppdrag for næringslivet, bryllup, begravelser, retreatsteder bla. Hun har turnert for Rikskonsertene, Den kulturelle spaserstokken og Folkeakademiet og deltatt på Glogerfestspillene. 

Runi søker etter stillheten i musikken og ønsker å bruke harpen som et meditativt instrument. Dette kan merkes på CD en  "Harp in a Landscape" som kom ut i 2016. Hun har også deltatt på flere andre innspillinger. 

​

https://www.runi-harpe.com/

​

Photo Credit: Irene Lislien

Isabelle Perrin

Som internasjonal solist er Isabelle Perrin regelmessig invitert for å spille solokonserter og harpekonserter med prestisjetunge ensembler og orkestre over hele verden.

​

Isabelle har spilt inn en rekke CD-er med soloverker, kammermusikkverker og harpekonserter, hvorav én var viet verker av Bernard Andrès, en annen originalverker av Arnold Bax for fløyte, bratsj og harpe; videre en CD med en urfremføring av verker av F.A. Boieldieu for ‘single action harp’, én med Pierick Houdys stykker for harpe og forskjellige instrumenter, blant disse “Concerto Français” som han tilegnet henne, pluss en rekke andre.

​

I tillegg til sin karriere som solist, er Isabelle Perrin dypt engasjert i å videreformidle sin kunnskap til andre. Som yngste mottaker French Certificate of Aptitude i harpe pedagogikk (hun var bare sytten år gammel), har hun vært professor i harpe ved Ecole Normale de Musique de Paris I 15 år, og er nå harpeprofessor ved Norges Musikkhøgskole samt seksjonsleder for strykere.

 

Hun har også lagt ut flere arrangement for harpe under forlaget Alaw.

Siden 2011 er Isabelle Perrin kunstnerisk leder av Verdens harpekongress (Wolrd Harp Congress), som organiserer en internasjonal harpefestival hvert tredje år i ulike land, den siste i Hong Kong.

 

Som anerkjennelse for hennes eksemplariske karriere og musikalske innsats, ble Isabelle Perrin dekorert av Det franske ministerium for Kultur og Kommunikasjon, og slått til ridder i ordenen for Kunst og Litteratur.

Isabelle Proff.jpg
image00001.png

Barbora Placha

Barbora Plachà er en kunstner som både spiller klassisk musikk og sjangeroverskridende prosjekter.

Tsjekkisk publikum og kritikere har berømmet Barbora for hennes poetiske tolkninger og musikalitet, og hun er en av de fremste soloharpistene i Tsjekkia. Hun prøver å få kontakt med lytterne sine gjennom intenst følelsesmessige og uttrykksfulle fremførelser og har mottatt flere utmerkelser i nasjonale og internasjonale konkurranser.

 

Barbora er musikalsk allsidig og spiller i tillegg til klassiske solist- og kammermusikkopptredener også jazzensembler. I tillegg har hun spesialisert seg på 1700-tallsmusikk fremført på enkeltpedalharpe og samarbeidet med flere tidligmusikk-ensembler og opptrådt ved flere prestisjefylte musikkfestivaler internasjonalt.

 

Drevet av lidenskapen for å undervise, har hun startet harpeskoler i Praha og Oslo. Studentene hennes vinner jevnlig internasjonale konkurranser, og Barbora blir ofte invitert til å være jurymedlem.

I 2009 startet Barbora Arpeggio harpeatelier i Praha, som er den eneste autoriserte forhandleren av Camac harper i Tsjekkia og Slovakia. I 2014 startet hun Praha harpefestival, som hun er kunstnerisk leder for. Hun gjør innspillinger blant annet med plateselskapene ArcoDiva og Naxos.

 

Barbora har studert ved Prahakonservatoriet, det kongelige musikkonservatoriet i Brüssel og Norges musikkhøgskole.

 

www.harpist.no

www.barboraplacha.cz

Elisabeth Sønstevold

Elisabeth Sønstevold, (født1942), er datter av komponistene Maj og Gunnar Sønstevold.

Fagottisten Knut Sønstevold er hennes bror.

​

Hun begynte sine studier hos Oscar Harlem i Oslo, deretter 6 års studier ved Akademie für Musik und Darstellende Kunst i Wien, med avsluttende diplomeksamen, videre et års studier med harpisten Marisa Robles i London.

​

Elisabeth Sønstevold var Oslo-Filharmoniens soloharpist fra 1967 til 2007. Debut i Universitetets Aula i Oslo januar 1968. Har gjennom hele sin karriere hatt en utstrakt solistisk og kammermusikalsk virksomhet, innbefattet en rekke produksjoner for radio, tv og grammofon.

Hun har fremført verker skrevet for henne av sine foreldre, og en rekke andre norske komponister.

​

Ved festspillene i Bergen i 1987, da, Gunnar Sønstevold var årets festspillkomponist, spilte hun blant annet hans Konsert for Obo, Harpe og orkester.

​

Elisabeth Sønstevold har spilt i en rekke orkestre i Norge og Sverige, bl a turneer med Stockholmsfilharmonien og Sveriges Radios Symfoniorkester.

​

Elisabeth Sønstevold var i 2 ulike perioder hovedtillitsvalgt for musikerne i Oslo-Filharmonien.

014E.SønstevoldSrgb.Web.jpg
IMG_8263FotoCStorvollen-2.jpeg

Uno Alexander Vesje

Uno Alexander Vesje (1989) er en norsk harpist og komponist. Uno har studert ved The Manhattan School of Music i New York City og Norges Musikkhøgskole i Oslo, der han mottok sin mastergrad i utøvende harpe i 2014. I 2017 fullførte Uno sin master i komposisjon ved NTNU.

 

Uno har vunnet diverse priser og stipender for sine komposisjoner og som utøver, deriblant sølvmedalje på the 5th Manhattan International Music Competition (2020), tredje prisen i the Harp Column New Music Contest (2020), vinner av the USA International Harp Competition Composition Contest (2019), tredje prisen i the International Edvard Grieg Composition Contest (2013), statens kunstnerstipend (2014 og 2017) og Arve Tellefsens Talentpris (2010).

 

Våren 2016 debuterte Uno som solist og komponist med en helaftens konsert i Carnegie Hall i New York City, og har blitt invitert til å fremføre sin musikk på festivaler over hele verden. Som solist har Uno spilt med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Arktisk Filharmonis sinfonietta og urfremført sin egen harpekonsert med Trondheim Symfoniorkester & Opera. Uno har gitt to album med egen musikk, ​Poems From a City​ (2014) and ​Oslo(ve)​ (2017).​ Som orkestermusiker er han regelmessig vikar eller 2. harpe i de profesjonelle orkestrene i Norge.

​

www.unoharp.com

Sidsel Walstad

Helt fra de første harpeforsøkene som 9 år gammel Trondheims-jente hadde Sidsel målet klart: Hun skulle bli harpist! Og slik ble det.

Etter studier i Oslo, Indiana og København, har hun levd ut drømmen sin som en ettertraktet musiker, både som solist med egne prosjekter og som kammermusiker. Hun er også soloharpist i Kringkastingsorkestret, noe hun tidligere har vært i Den norske operas orkester.

Noe av det mest spennende med Sidsel er likevel hennes evne til å krysse genre-grenser og sprenge rammene for hva harpemusikk kan være. Ikke minst i bruken av elektrisk harper har hun vært en pionér i å utforske nye musikalske landskaper, hvor fuzz og funky rytmer er musikalske elementer på linje med den mer tradisjonelle harpeklangen. Denne musikalske allsidigheten har ført til samarbeid med musikere og artister fra de fleste musikalske leire: Karpe Diem, Ne-Yo,  Sissel Kyrkjebø, Silje Nergaard, Solveig Kringlebotn, Secret Garden, Helene Bøksle og mange flere. Det har også ført henne ut på turnéer i inn- og utland og til en mengde festivaler.

Et annet spenstig prosjekt Sidsel har vært med på, er samarbeidet med ”is-musikeren” Terje Isungset. På hans initiativ var Sidsel med på utviklingen av den til nå største isharpen i verden. Sidsel åpnet Ice Music Festival på Geilo (2010) med isharpekonsert.

Sidsel er rett og slett en harpist helt utenom det vanlige. En artist som overrasker og trollbinder sitt publikum.

​

www.sidsel.no 

www.facebook.com/sidselharpe/

 

Photo credit: Anna-Julia Granberg

​

Sidsel_Walstad-2236_photo_Anna-Julia_Gra

Folkeharpe

Anchor 2

Tone Hulbækmo

Musiker, sanger, komponist.

 

I tillegg til å synge, spiller Tone Hulbækmo norsk folkeharpe, lyre, pumpeorgel og piano. Tone er en sjangeroverskridende artist med forankring i folkemusikken. Hun leter alltid etter nye stier, og tar med seg elementer fra andre sjangere inn i folkemusikken.

 

Tone komponerer sine egne sanger, teatermusikk og korrepertoar. Hun spiller konserter for barn og ungdom og samarbeider med musikere fra andre kulturer. I alt arbeidet hennes spiller harpen en viktig rolle.

 

Tone var en av de første som tok opp igjen den gamle utdødde norske folkeharpe-tradisjonen, og hun har på egen hånd utviklet en personlig og distinkt spillestil. Hennes første soloalbum Kåmmå no fra 1983, med folkemusikk fra Østerdalen, var den aller første innspillingen av den norske folkeharpen.

 

Tone bruker harpen i folkemusikk, verdensmusikk, middelaldermusikk og i moderne singer/songwriter-tradisjon. Hun akkompagnerer egen sang, spiller instrumentalsoloer, komponerer ny musikk for harpen og utforsker nye teknikker og utrykksområder.

 

Hun har turnert over hele verden, gitt ut ti album og har fått Spellemannprisen tre ganger.

 

Mer Informasjon

 

Ta Kontakt

Beth Kollé

Beth Kollé er en profesjonell folkeharpist fra Seattle, Washington. Som norsk-amerikaner, spesialiserer hun seg i nordisk tradisjonell folkemusikk for harpe, fløyte og sang.

 

Beth har bodd, undervist og konsertert i Norge, inkludert tre konsert-turnéer med flere harper i Sør-Norge og Sverige. Hun har hatt gleden av opptre med Kirsten Bråten Berg både i Norge og USA.

 

Beth tilbyr nettbasert videoundervisning og coaching internasjonalt. Hun har gitt ut ti bøker med harpearrangementer og flere innspillinger. Hjemmesiden hennes er www.bethkolle.com

Stein med harper.jpg

Stein Villa

Stein Villa spilt norsk harpe siden 1990 og bruker instrumentet, sammen med en rekke andre norske folkemusikkinstrumenter, i formidling av tradisjonsmusikk til barnehager, skoler, høgskoler og universitet. Han er mye brukt som gjesteforeleser ved Ole Bull akademiet, og har hele tiden forsøkt å finne den norske harpas naturlige plass i instrumentmiljøet ved å bruke den på ulike måter og i forskjellige sammenhenger. Gjennom årenes løp har han laget flere hefter med enkle harpearrangementer av norske folketoner.

​

Stein introduserte norsk harpe på Landskappleiken og har vunnet klassen for eldre folkemusikkinstrumenter en rekke ganger. Han har bidratt ved flere cd-utgivelser, både egne og andres.

​

I tillegg til å ha undervist i harpespill ved forskjellige festivaler, arrangementer og andre anledninger i Norge, har han hatt kurs ved Harfentreffen i Tyskland fem ganger, første gang på 90-tallet, siste gang i 2019. Han har også holdt konserter i de nordiske landene, i Baltikum, Tyskland, Tsjekkia, Frankrike og Storbritannia. Gjennom arbeidet med Nordic Harp Meeting har han bidratt til å spre kunnskapen om de norske harpene også til andre miljøer internasjonalt og til å legge til rette for samarbeid mellom disse.

​

Kontakt

Rebecca Harrisson

Rebecca Harrisson er en harpist, historieforteller og frilansskribent som bor sammen med sin folkemusikermann i nærheten av Oslo.

 

Hun har spilt harpe siden 2005 og er aktiv i flere folkeband, blant annet Harrisson Duo og Almost Irish Quartet.

 

Rebecca innlemmer ofte historier i konsertene sine. Hun tilbyr digitale og fysiske workshops i historiefortelling med harpe.

 

Besøk gjerne nettstedet hennes for mer informasjon om kommende forestillinger og workshops

 

Harpstories.com

RebeccaHarrisson.jpg

More Harpists

Andre profesjonelle medlemmer i Norsk harpeforening

​

Klassisk

  • Ela Dabrowska (Bryne)

  • Ellen Sejersted Bødker (Oslo)

  • Johanna Engedal (Kristiansand)

  • Julie Rokseth (Trondheim)

  • Lara Macrí (Oslo)

  • Malgorzata Sundberg (Porsgrunn)

  • Ruth Potter (Trondheim)

  • Willy Postma (Hoston)

​

Folk

  • Kris Guleng (Location)

​

Sjangeroverskridende

  • Julie Rokseth, Tango og klassisk, (Trøndelag)

  • Frank Wilhelmsen, Designer av en harpedempemekanisme, (Location)

​

​

​

Andre profesjonelle klassiske harpister i Norge​

  • Ida Aubert Bang (Oslo)

  • Johannes Wik (Bergen)

  • Kjersti Vindal (Trondheim)

  • Marie Nilsen (Oslo)

  • Sunniva Rødland (Nesodden)

bottom of page