top of page

Tone Hulbækmo

Musiker, sanger, komponist.

 

I tillegg til å synge, spiller Tone Hulbækmo norsk folkeharpe, lyre, pumpeorgel og piano. Tone er en sjangeroverskridende artist med forankring i folkemusikken. Hun leter alltid etter nye stier, og tar med seg elementer fra andre sjangere inn i folkemusikken.

 

Tone komponerer sine egne sanger, teatermusikk og korrepertoar. Hun spiller konserter for barn og ungdom og samarbeider med musikere fra andre kulturer. I alt arbeidet hennes spiller harpen en viktig rolle.

 

Tone var en av de første som tok opp igjen den gamle utdødde norske folkeharpe-tradisjonen, og hun har på egen hånd utviklet en personlig og distinkt spillestil. Hennes første soloalbum Kåmmå no fra 1983, med folkemusikk fra Østerdalen, var den aller første innspillingen av den norske folkeharpen.

 

Tone bruker harpen i folkemusikk, verdensmusikk, middelaldermusikk og i moderne singer/songwriter-tradisjon. Hun akkompagnerer egen sang, spiller instrumentalsoloer, komponerer ny musikk for harpen og utforsker nye teknikker og utrykksområder.

 

Hun har turnert over hele verden, gitt ut ti album og har fått Spellemannprisen tre ganger.

 

Mer Informasjon

 

Ta Kontakt

bottom of page